Gastrofília I. (7/2003-3/2004)

Ako každý tvor tejto spoločnosti, ktorý bol nútený osamostatniť sa, som i ja musel prežívať kvantum výhod i tráum, z tejto skutočnosti vyplynuvších. Totálne kuchársky antitalent som vyšiel z rodného hniezda a verný heslu „hoď sa do vody a plávaj“ som i v tomto smere musel vyvinúť akú-takú aktivitu (samozrejme s prispením ľudí, kuchársky vzdelaných i ochotných podeliť sa so svojimi skúsenosťami) a následná séria fotografií dokumentuje, ako sa mi to podarilo.


Jeden z prvých pokusov. Kuracie krídla s pečenými zemiakmi. Každých 10 minút obzeranie v rúre, ale výsledok bol nad všetky očakávania.


Kura je strašne vďačné jedlo. Chutí i po stýkrát. Tentoraz s ryžou a nútene pridanými párkami, ktorým hrozil zánik.


Kuracie prsia na spôsob „číny“. Všetko až od základu z mojej produkcie. Január 2004.


Vyprážaný syr je dosť alibistický pokrm. Ale keď sa robí prvýkrát a chutí, je to úžasný pocit.


Ham and eggs, resp. hemendex. Už viete, skade tá prezývka?


Fíha, v Jednote bola koncom roku 2003 akcia - Kačka za 80 korún. Nedalo sa odolať. Hoci táto je až príliš premastená, chutila super!


Francúzske zemiaky na vlastný spôsob. Niekedy si to zopakujem. 


Taktiež historický záber z roku 2003. Jeden z prvých pokusov o kuracie stehná.


Najnovší prírastok do gastroalbumu. Marec 2004 a kuracie prsia s ryžou. Použil som snáď všetky ingrediencie, ktoré som objavil v chladničke.


Ako kuchár by som si nezarobil ani na slanú vodu. Vysokokalorické, no chutné pokrmy, to bolo vždy moje krédo. Som sezónny typ - keď robím halušky, robím ich, až kým ma to neomrzí. Toto je jeden z tých vydarenejších dní...


...a toto totálny skrat v kuchárskej kariére. Október 2003, kedy som si povedal - nechám „dôjsť“ francúzske zemiaky a keď pôjdem na zápas, vypnem rúru. Vypol som až po zápase a toto je dôsledok trojhodinovej spaľovacej akcie... Občas sa prihodia i takéto neúspechy...

Pokračovanie nabudúce. Ak nevyhorím...

© hemendex 25.03.2004