Gastrofília
I. (7/2003-3/2004)
|
Ako každý tvor tejto spoločnosti, ktorý bol nútený
osamostatniť sa, som i ja musel prežívať kvantum výhod i tráum, z
tejto skutočnosti vyplynuvších. Totálne kuchársky antitalent som vyšiel
z rodného hniezda a verný heslu „hoď sa do vody a plávaj“ som i v
tomto smere musel vyvinúť akú-takú aktivitu (samozrejme s prispením ľudí,
kuchársky vzdelaných i ochotných podeliť sa so svojimi skúsenosťami) a
následná séria fotografií dokumentuje, ako sa mi to podarilo.
Jeden z prvých pokusov. Kuracie krídla s pečenými zemiakmi. Každých
10 minút obzeranie v rúre, ale výsledok bol nad všetky očakávania.
Kura je strašne vďačné jedlo. Chutí i po stýkrát. Tentoraz s ryžou a
nútene pridanými párkami, ktorým hrozil zánik.
Kuracie prsia na spôsob „číny“. Všetko až od základu z mojej
produkcie. Január 2004.
Vyprážaný syr je dosť alibistický pokrm. Ale keď sa robí prvýkrát a
chutí, je to úžasný pocit.
Ham and eggs, resp. hemendex. Už viete, skade tá prezývka?
Fíha, v Jednote bola koncom roku 2003 akcia - Kačka za 80 korún. Nedalo
sa odolať. Hoci táto je až príliš premastená, chutila super!
Francúzske zemiaky na vlastný spôsob. Niekedy si to zopakujem.
Taktiež historický záber z roku 2003. Jeden z prvých pokusov o kuracie
stehná.
Najnovší prírastok do gastroalbumu. Marec 2004 a kuracie prsia s ryžou.
Použil som snáď všetky ingrediencie, ktoré som objavil v chladničke.
Ako kuchár by som si nezarobil ani na slanú vodu. Vysokokalorické, no
chutné pokrmy, to bolo vždy moje krédo. Som sezónny typ - keď robím
halušky, robím ich, až kým ma to neomrzí. Toto je jeden z tých
vydarenejších dní...
...a toto totálny skrat v kuchárskej kariére. Október 2003, kedy som si
povedal - nechám „dôjsť“ francúzske zemiaky a keď pôjdem na zápas,
vypnem rúru. Vypol som až po zápase a toto je dôsledok trojhodinovej spaľovacej
akcie... Občas sa prihodia i takéto neúspechy...
Pokračovanie nabudúce. Ak nevyhorím...
© hemendex 25.03.2004
|